HEADER mediumblauw vervolgpag

Beheer openbare ruimte: werkhouding en tiltrainingen

gemeenteafval Het beheren van de openbare ruimte is een risicovolle werkomgeving als het gaat om rug, nek, schouder- en armklachten. U kunt preventieve maatregelen nemen. Arbody heeft zich gespecialiseerd in het geven van ergonomische trainingen aan medewerkers in deze branche. Door het aanleren van verantwoorde en ontlastende werkmethoden. Zo krijgen uw werknemers praktijkgerichte instructies over gezond en veilig werken.
Meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gezondheidsrisico's

Vooral in de sector Beheer Openbare Ruimte moeten werknemers zich bewust zijn van de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met het werk. Niet alleen het handmatig tillen, het duwen of trekken van zware rolcontainers of het sorteren van materiaalstromen vormen hier een risico, ook de repeterende handelingen kunnen fysieke klachten veroorzaken. Niet voor niets heeft de arbeidsinspectie verscherpte aandacht voor deze kwetsbare groep. Arbody kan helpen de gezondheidsrisico’s te beperken. De therapeuten van Arbody hebben specialistische kennis en ervaring in het geven van trainingen in deze branche. Arbody kent de risico’s en weet ze constructief aan te pakken.

Voorkom fysieke klachten

Speciaal voor de werknemer in de sector Beheer Openbare Ruimte organiseert Arbody preventieve tiltrainingen tijdens en op het werk. Meestal is de aanleiding een Risicoinventarisatie (RI&E), waarin staat welke maatregelen u moet nemen om fysieke klachten te voorkomen. Ter verdieping van een RI&E kan Arbody de fysieke belasting beoordelen en individueel een werkplekonderzoek uitvoeren. Te vaak wordt een werkplekonderzoek aangevraagd als er al klachten zijn, maar beter is het, klachten voor te zijn via een workshop of voorlichting. Daarna kunnen werkplekinstructies gegeven worden, die bij voorkeur regelmatig (jaarlijks) een follow-up krijgen. De trainingen zijn persoonlijk gericht en gegevens worden verwerkt in een werkgeversrapportage.
Met Arbody worden fysieke klachten en hogere kosten voorkomen.

Resultaat

Uw werknemer gebruikt ergonomisch verantwoorde technieken en voert werkzaamheden uit in de minst belastende werkhouding. De werknemer is zich na de training zeer bewust van gezond, ergonomisch werken. Ook de persoonlijke leefstijl speelt een belangrijke rol en ook daar probeert de werknemer in het privéleven rekening mee te houden. Er zijn hierdoor prestaties gehaald van 25% vermindering op het verzuimpercentage.

Meer weten?

Bel 0345-508868 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of vraag nu een offerte aan op maat.

Oranje offertebutton2

Arbody | Trainingen in houding en beweging | Burensedijk 31 4197 RG  Buurmalsen  | 0345-508868 | info@arbody.nl