HEADER mediumblauw vervolgpag

Automotive: trainingen in tillen en werkhouding

autoreparatie Arbody heeft zich gespecialiseerd in het geven van trainingen aan medewerkers in de autobranche. Een sector waarin het vaak aankomt op het tillen van zware onderdelen en geforceerde werkhoudingen. Vooral de rug moet het in dit werk vaak ontgelden. Juist de werknemer in de automotive is gebaat bij preventieve instructies en adviezen over de werkhouding en het fysiek handelen tijdens het werk. Arbody heeft ruime ervaring in de autobranche waardoor werknemers gericht getraind kunnen worden.
Meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gezondheidsrisico's

Werken in de autobranche brengt fysieke risico’s met zich mee. Door geforceerde bewegingen en veelvuldig tillen, worden bepaalde spieren en gewrichten overbelast. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten aan rug, knieën, nek, schouders en armen/polsen.
Ook in de autobranche moeten werknemers zich bewust zijn van de gezondheidsrisico’s die de werkzaamheden kunnen veroorzaken. Niet voor niets geeft een verscherpte aandacht vanuit de arbeidsinspectie voor o.a. tillen het belang van deze gezondheidsrisico’s aan. Arbody kan u helpen de risico’s te beperken. Deskundige therapeuten met ervaring in deze branche, zorgen ervoor dat uw medewerker niet wordt blootgesteld aan de risico’s als gevolg van verkeerde bewegingen en lichaamshouding tijdens het werk.

Voorkom fysieke klachten

Speciaal voor de werknemer in de automotive organiseert Arbody preventieve tiltrainingen tijdens en op het werk. Meestal is de aanleiding een Risicoinventarisatie (RI&E), waarin staat welke maatregelen u moet nemen om fysieke klachten te voorkomen. Ter verdieping van een RI&E kan Arbody de fysieke belasting beoordelen en individueel een werkplekonderzoek uitvoeren. Te vaak wordt een werkplekonderzoek aangevraagd als er al klachten zijn, maar beter is het klachten voor te zijn via een workshop of voorlichting. Daarna kunnen werkplekinstructies gegeven worden, die bij voorkeur regelmatig (jaarlijks) een follow-up krijgen. De trainingen zijn persoonlijk gericht en gegevens worden verwerkt in een werkgeversrapportage.
Met Arbody worden fysieke klachten en hogere kosten voorkomen.

Resultaten

Na de training draait het om bewust fysiek handelen. De werknemer weet apparaten op de juiste wijze af te stellen en weet verschillende houdingen op een correcte manier aan te nemen. Ook de persoonlijke leefstijl speelt een belangrijke rol en ook hiermee probeert de werknemer in het privéleven rekening te houden. Er zijn prestaties gehaald van 25% vermindering op het verzuimpercentage. Een mooi voorbeeld hiervan is de onderneming Pon. Pon wilde het gezondste bedrijf van Nederland worden en is goed op weg!

Meer weten?

Bel 0345-508868 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of vraag een offerte aan op maat.

Oranje offertebutton2

Arbody | Trainingen in houding en beweging | Burensedijk 31 4197 RG  Buurmalsen  | 0345-508868 | info@arbody.nl