HEADER mediumblauw vervolgpag

Bouwnijverheid: trainingen in tillen en werkhouding

bouwprojecten De bouwnijverheid is een risicovolle omgeving voor werknemers als het gaat om de fysieke gezondheid. Klachten aan de rug, nek, schouders, armen en polsen, komen vaak voor in deze branche. U kunt maatregelen nemen door het aanleren van ontlastende en ergonomisch verantwoorde werkmethoden. Met de workshops en trainingen van Arbody leren uw werknemers hoe zij op een gezonde en veilige manier kunnen werken.
Meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gezondheidsrisico's

Dat werken in de bouw gezondheidsrisico met zich mee brengt is een feit. Veel werknemers krijgen door het zware lichamelijke werk last van fysieke klachten. Werknemers moeten zich dan ook bewust zijn van de gezondheidsrisico’s die deze werkzaamheden kunnen veroorzaken. Niet voor niets geeft een verscherpte aandacht vanuit de arbeidsinspectie voor deze groep het belang van de risico’s aan. Arbody kan u helpen deze risico’s te beperken. De therapeuten van Arbody hebben de specifieke kennis en ervaring in het geven van trainingen in de bouw. Hiermee worden gezondheidsklachten binnen uw organisatie voorkomen.

Voorkom fysieke klachten

Speciaal voor de werknemer in de bouw organiseert Arbody preventieve tiltrainingen tijdens en op het werk. Meestal is de aanleiding een Risicoinventarisatie (RI&E), waarin staat welke maatregelen u moet nemen om fysieke klachten te voorkomen. Ter verdieping van een RI&E kan Arbody de fysieke belasting beoordelen en individueel een werkplekonderzoek uitvoeren. Te vaak wordt een werkplekonderzoek aangevraagd als er al klachten zijn, maar beter is het, klachten voor te zijn via een workshop of voorlichting. Daarna kunnen werkplekinstructies gegeven worden, die bij voorkeur regelmatig (jaarlijks) een follow-up krijgen. De trainingen zijn persoonlijk gericht en gegevens worden verwerkt in een werkgeversrapportage.
Met Arbody worden fysieke klachten en hogere kosten voorkomen.

Resultaten

Uw werknemer gebruikt ergonomisch verantwoorde technieken en voert werkzaamheden uit in de minst belastende werkhouding. De werknemer is zich na de training zeer bewust van gezond, ergonomisch werken. Ook de persoonlijke leefstijl speelt een belangrijke rol en ook hiermee probeert de werknemer in het privéleven rekening te houden. Er zijn hierdoor prestaties gehaald van 25% vermindering op het verzuimpercentage.

Meer weten?

Bel 0345-508868 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of vraag om een offerte op maat.

Oranje offertebutton2

Arbody | Trainingen in houding en beweging | Burensedijk 31 4197 RG  Buurmalsen  | 0345-508868 | info@arbody.nl