HEADER mediumblauw vervolgpag

Gezondheidszorg: trainingen in tiltechnieken

gezondheidszorg Arbody heeft zich gespecialiseerd in het geven van trainingen aan medewerkers in de gezondheidszorg. Een sector waarin het vaak aankomt op het tillen van patiënten en geforceerde werkhoudingen. Met name de rug moet het in dit werk vaak ontgelden. Juist de werknemer in de gezondheidszorg is gebaat bij preventieve instructies en adviezen over tillen en transfers tijdens het werk. Arbody heeft ruime ervaring in de gezondheidszorg waardoor zij deze werknemers gericht kan adviseren en instrueren.
Meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gezondheidsrisico's

Werken in de gezondheidszorg brengt fysieke risico’s met zich mee. Door geforceerde bewegingen en het veelvuldig tillen, worden bepaalde spieren en gewrichten overbelast. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten aan rug, knieën, nek, schouder en armen/polsen. Ook in de gezondheidssector moeten werknemers zich bewust zijn van de gezondheidsrisico’s die de werkzaamheden kunnen veroorzaken. Arbody kan u helpen deze risico’s te beperken. Deskundige therapeuten met ervaring in de gezondheidssector, zorgen ervoor dat uw medewerker niet wordt blootgesteld aan de risico’s van verkeerde bewegingen tijdens het werk.

Voorkom fysieke klachten

Zorg ervoor dat uw werknemers zich bewust worden van een goede werkhouding. Speciaal voor de werknemer in de gezondheidszorg organiseert Arbody preventieve tiltrainingen tijdens en op het werk. Meestal is de aanleiding een Risicoinventarisatie (RI&E), waarin staat welke maatregelen u moet nemen om fysieke klachten te voorkomen. Ter verdieping van een RI&E kan Arbody de fysieke belasting beoordelen en individueel een werkplekonderzoek uitvoeren. Te vaak wordt een werkplekonderzoek aangevraagd als er al klachten zijn, maar beter is het, klachten voor te zijn via een workshop of voorlichting. Daarna kunnen werkplekinstructies gegeven worden, die bij voorkeur regelmatig (jaarlijks) een follow-up krijgen. De trainingen zijn persoonlijk gericht en gegevens worden verwerkt in een werkgeversrapportage.

Resultaten

Na de training draait het om bewust fysiek handelen. De werknemer weet apparaten op de juiste manier af te stellen en de minst belastende werkhouding aan te nemen. Ook de persoonlijke leefstijl speelt een belangrijke rol en ook hiermee probeert de werknemer in het privéleven rekening te houden. Er zijn hierdoor prestaties gehaald van 25% verbetering op het verzuimpercentage.

Meer weten?

Bel 0345-508868 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of vraag om een offerte op maat.

Oranje offertebutton2

Arbody | Trainingen in houding en beweging | Burensedijk 31 4197 RG  Buurmalsen  | 0345-508868 | info@arbody.nl