HEADER mediumblauw vervolgpag

Horeca: minder klachten door betere werkhouding

horeca Arbody is specialist als het gaat om het geven van trainingen aan medewerkers in de horeca. Een sector waarin het risico bestaat op lichamelijke belasting door het langdurig aannemen een verkeerde werkhouding, lang staan, veelvuldig tillen en herhalende bewegingen. Met name de rug moet het in dit werk vaak ontgelden. Daarom is de werknemer in de horeca gebaat bij preventieve instructies en adviezen over het fysiek handelen tijdens het werk. Arbody heeft ruime ervaring in de horeca waardoor zij deze werknemers gericht kan adviseren en instrueren.
Meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gezondheidsrisico's

Uit TNO onderzoek (2011) is gebleken dat een kwart van de medewerkers in de horeca regelmatig goederen tillen bij het laden en lossen. In de werkruimte gaat het vooral om het vaak verplaatsen van goederen onder de vijf kilo. Maar ook het lang moeten staan en repeterende bewegingen vormen een risico op lichamelijke belasting. Bovendien werkt de soms zeer beperkte werkruimte geforceerde bewegingen in de hand. Dit alles kan leiden tot gezondheidsklachten aan rug, knieën, nek, schouders en armen/polsen. Arbody kan u helpen deze risico’s te beperken. Deskundige therapeuten met ervaring in de horeca, zorgen ervoor dat uw medewerker niet wordt blootgesteld aan de gezondheidsrisico’s in deze sector.

Voorkom fysieke klachten

Zorg ervoor dat uw werknemers zich bewust worden van een goede werkhouding. Speciaal voor de werknemer in de horeca organiseert Arbody preventieve tiltrainingen tijdens en op het werk. Meestal is de aanleiding een Risicoinventarisatie (RI&E), waarin staat welke maatregelen u moet nemen om fysieke klachten te voorkomen. Ter verdieping van een RI&E kan Arbody de fysieke belasting beoordelen en individueel een werkplekonderzoek uitvoeren. Te vaak wordt een werkplekonderzoek aangevraagd als er al klachten zijn, maar beter is het, klachten voor te zijn via een workshop of voorlichting. Daarna kunnen werkplekinstructies gegeven worden, die bij voorkeur regelmatig (jaarlijks) een follow-up krijgen. De trainingen zijn persoonlijk gericht en gegevens worden verwerkt in een werkgeversrapportage.

Resultaat

Na de training draait het om bewust fysiek handelen. De werknemer weet op de juiste manier goederen te dragen en te tillen en weet te werken in de minst belastende werkhouding. Ook de persoonlijke leefstijl speelt een belangrijke rol en ook hiermee probeert de werknemer in het privéleven rekening te houden. Er zijn hierdoor prestaties gehaald van 25% verbetering op het verzuimpercentage.

Meer weten?

Bel 0345-508868 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of vraag om een offerte op maat.

Oranje offertebutton2

Arbody | Trainingen in houding en beweging | Burensedijk 31 4197 RG  Buurmalsen  | 0345-508868 | info@arbody.nl