HEADER mediumblauw vervolgpag

Kinderopvang: tiltechnieken en werkhouding

kinderopvang1 Arbody heeft zich gespecialiseerd in het geven van trainingen aan medewerkers in de kinderopvang. Een sector waarin het aankomt op het frequent tillen van baby’s en peuters en geforceerde werkhoudingen. Vooral de rug moet het in dit werk vaak ontgelden. Juist de werknemer in de kinderopvang is gebaat bij preventieve instructies en adviezen over het fysiek handelen tijdens het werk. Arbody heeft ruime ervaring in de kinderopvang waardoor zij deze werknemers gericht kan adviseren en instrueren.
Meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gezondheidsrisico's

Werken in de kinderopvang brengt fysieke risico’s met zich mee. Door geforceerde bewegingen, het veelvuldig en vaak verkeerd tillen vanuit lage bedjes en kinderboxen, worden bepaalde spieren en gewrichten overbelast. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten aan rug, armen, nek, schouders en knieën. Ook in de kinderopvang moeten werknemers zich bewust zijn van de gezondheidsrisico’s die de werkzaamheden kunnen veroorzaken. Arbody kan helpen deze risico’s te beperken. Deskundige therapeuten met ervaring in de kinderopvang, zorgen ervoor dat uw medewerker niet wordt blootgesteld aan de risico’s van fysieke overbelasting tijdens het werk.

Voorkom fysieke klachten

Zorg ervoor dat uw werknemers zich bewust worden van een goede werkhouding. Speciaal voor de werknemer in de kinderopvang organiseert Arbody preventieve tiltrainingen tijdens en op het werk. Meestal is de aanleiding een Risicoinventarisatie (RI&E), waarin staat welke maatregelen u moet nemen om fysieke klachten te voorkomen. Ter verdieping van een RI&E kan Arbody de fysieke belasting beoordelen en individueel een werkplekonderzoek uitvoeren. Te vaak wordt een werkplekonderzoek aangevraagd als er al klachten zijn, maar beter is het, klachten voor te zijn via een workshop of voorlichting. Daarna kunnen werkplekinstructies gegeven worden, die bij voorkeur regelmatig (jaarlijks) een follow-up krijgen. De trainingen zijn persoonlijk gericht en gegevens worden verwerkt in een werkgeversrapportage. 

Resultaat

Na de training is de werkplek gericht afgesteld op de werknemer zodat deze de juiste werkhouding kan aannemen. De werknemer weet te werken in de minst belastende werkhouding en past het geleerde bewust toe. Wanneer de bewustwording afzwakt en er mogelijk klachten ontstaan, zullen ze nu worden herkend. De werknemer zal daarop de adviezen en instructies direct weer in de praktijk toepassen. Uiteindelijk zal hiermee uitval onder werknemers worden voorkomen.

Meer weten? 

Bel 0345-508868 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of vraag om een offerte op maat.

Oranje offertebutton2

Arbody | Trainingen in houding en beweging | Burensedijk 31 4197 RG  Buurmalsen  | 0345-508868 | info@arbody.nl