HEADER mediumblauw vervolgpag

Transport en logistiek: tillen met de juiste technieken

Arbody heeft zich gespecialiseerd in het geven van trainingen aan medewerkers in de sector transport en logistiek. Een sector waarin het vaak aankomt op het tillen van zware pakketten, dozen of containers. Vooral de rug moet het in dit werk vaak ontgelden. Juist de werknemer in deze branche is gebaat bij preventieve instructies en adviezen over de werkhouding en het fysiek handelen tijdens het werk. Arbody heeft ruime ervaring in de transportbranche en logistiek, waardoor werknemers gericht getraind kunnen worden.
Meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gezondheidsrisico's

48% Van de werknemers in de sector transport en logistiek rapporteert zwaar werk (NEA monitor 2012). De cijfers bevestigen dat het werken in deze branche fysieke risico’s met zich mee brengt. Door geforceerde bewegingen en het veelvuldig tillen, worden bepaalde spieren en gewrichten overbelast. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten aan rug, knieën, nek, schouders en armen/polsen. Ook in deze branche moeten werknemers zich bewust zijn van de gezondheidsrisico’s die de werkzaamheden kunnen veroorzaken. Arbody kan helpen deze risico’s te beperken. Deskundige therapeuten met ervaring in branche transport en logistiek, zorgen ervoor dat uw medewerker niet wordt blootgesteld aan de risico’s van een verkeerde beweging- en lichaamshouding tijdens het werk.

Voorkom fysieke klachten

Speciaal voor de werknemer in de sector Transport en Logistiek organiseert Arbody preventieve tiltrainingen tijdens en op het werk. Meestal is de aanleiding een Risicoinventarisatie (RI&E), waarin staat welke maatregelen u moet nemen om fysieke klachten te voorkomen. Ter verdieping van een RI&E kan Arbody de fysieke belasting beoordelen en individueel een werkplekonderzoek uitvoeren. Te vaak wordt een werkplekonderzoek aangevraagd als er al klachten zijn, maar beter is het, klachten voor te zijn via een workshop of voorlichting. Daarna kunnen werkplekinstructies gegeven worden, die bij voorkeur regelmatig (jaarlijks) een follow-up krijgen. De trainingen zijn persoonlijk gericht en gegevens worden verwerkt in een werkgeversrapportage.

Via Europese richtlijnen heeft een verplichte nascholing voor beroepschauffeurs zijn intrede gedaan. De eis is dat een chauffeur iedere vijf jaar 35 uur nascholing volgt, waarvan 7 uur praktijkscholing is. Via gerenommeerde partijen geeft Arbody een praktijktraining waarmee u aan deze eis tegemoet komt.

Resultaten

Na de training draait het om bewust fysiek handelen. De werknemer weet apparaten op de juiste wijze af te stellen en weet verschillende houdingen op een correctie manier aan te nemen. Ook de persoonlijke leefstijl speelt een belangrijke rol en ook hiermee probeert de werknemer in het privéleven rekening te houden. Er zijn prestaties gehaald van 25% vermindering op het verzuim.

Meer weten?

Bel 0345-508868 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of vraag om een offerte op maat.

Oranje offertebutton2

Arbody | Trainingen in houding en beweging | Burensedijk 31 4197 RG  Buurmalsen  | 0345-508868 | info@arbody.nl