HEADER mediumblauw vervolgpag

Zakelijke dienstverlening: werkplekonderzoek en RSI preventietraining

werkplekonderzoek kantoor Volgens onderzoek van de VU kampt een half miljoen werknemers met gezondheidsklachten als gevolg van beeldschermwerk. Bedrijfstakken met een verhoogd risico zijn de financiële en administratieve dienstverlening. Het toenemende gebruik van laptops zorgt voor een stijging van het aantal klachten en is momenteel de grootste oorzaak van RSI. Arbody is specialist als het gaat om werkplekonderzoek voor kantoor en RSI preventietrainingen. Arbody heeft ruime ervaring in de dienstverlenende sector waardoor zij de werknemers gericht kan adviseren en instrueren.
Meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gezondheidsrisico's

Beeldschermwerk geeft een aantal vormen van belasting die gemakkelijk kunnen leiden tot klachten aan armen, nek en schouders. De grootste belasting vormt de zittende en statische werkhouding waarbij hoofd, armen en handen verkrampen. Dat wordt nog eens versterkt door mentale spanningen en stress. Samen met de kortcyclisch repeterende muisbewegingen is de basis voor RSI (repetitive strain injury) gelegd. Bovendien bestaat de kans op irritatie in het polsgewricht (carpaaltunnelsyndroom), wanneer de beeldschermwerker met 10 vingers typt en de vingers boven de polsen uitkomen.

Voorkom fysieke klachten

Zorg ervoor dat uw werknemers zich bewust worden van een goede werkhouding. Speciaal voor de werknemer in de zakelijke dienstverlening organiseert Arbody RSI preventietrainingen tijdens en op het werk. Meestal is de aanleiding een Risicoinventarisatie (RI&E), waarin staat welke maatregelen u moet nemen om fysieke klachten te voorkomen. Ter verdieping van een RI&E kan Arbody de fysieke belasting beoordelen en individueel een werkplekonderzoek uitvoeren. Te vaak wordt een werkplekonderzoek aangevraagd als er al klachten zijn, maar beter is het, klachten voor te zijn via een workshop of voorlichting. Daarna kunnen werkplekinstructies gegeven worden, die bij voorkeur regelmatig (jaarlijks) een follow-up krijgen. De trainingen zijn persoonlijk gericht en gegevens worden verwerkt in een werkgeversrapportage.

Resultaat

Na de training is de werkplek gericht afgesteld op de werknemer zodat deze de juiste werkhouding kan aannemen. De werknemer weet te werken in de minst belastende werkhouding en past het geleerde bewust toe. Wanneer de bewustwording afzwakt en er mogelijk klachten ontstaan, zullen ze nu worden herkend. De werknemer zal daarop de adviezen en instructies direct weer in de praktijk toepassen. Uiteindelijk zal hiermee uitval onder beeldschermwerkers worden voorkomen.

Meer weten?

Bel 0345-508868 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of vraag om een offerte op maat.

Oranje offertebutton2

Arbody | Trainingen in houding en beweging | Burensedijk 31 4197 RG  Buurmalsen  | 0345-508868 | info@arbody.nl