HEADER mediumblauw vervolgpag

Training voor Amsterdamse dakdekkers

dakdekkersVia opleidingsinstituut Tectum heeft Arbody een aantal dakdekkers instructie gegeven. Allereerst werd een observatie uitgevoerd op een werkplek. Het vriesweer werkte niet echt mee, wat meteen de kracht van de aanpak aangeeft, want ondanks het weer konden we prima kijken wat er zoal gebeurt op een dak in het Amsterdamse.

Vele facetten van fysieke belasting kwamen aan de orde zoals het neerleggen van het nodige materiaal als de betumenrollen, branders, gasflessen etc. Genoeg stof om daarna rustig met elkaar door te nemen op een trainingslocatie van Tectum. Daar werd geoefend en geleerd van elkaar welke verschillende manieren van oppakken van een dakrol er zijn. Zo bleken er vele varianten mogelijk met elk hunm voor- en nadelen, waar iedereen zijn voordeel mee deed.

Verder keken we in ieders busje waar het materiaal in vervoerd wordt. Daar is ergonomisch ook wel wat te verbeteren, bleek. Uiteraard hebben we geoefend de hoogte in te gaan op een ladder met divers materiaal. Uiteraard hebben we een oefendak gebruikt voor het branden en alles wat daarmee te maken heeft. Met name bleek afwisselen een zeer belangrijk til-principe voor de dakdekkers om eenzijdige slijtage van gewrichten te beperken. Al met al een zeer nuttig programma. Gemiddeld scoorde de dakdekkers ca 8.2 voor de cursus. Het vervolg kan mogelijk tijdens en op het werk, maar dat wordt nog besproken.

Arbody | Trainingen in houding en beweging | Burensedijk 31 4197 RG  Buurmalsen  | 0345-508868 | info@arbody.nl