HEADER mediumblauw vervolgpag

Maatregelen Arbody tegen verspreiding van het coronavirus

De wereldwijde verspreiding van het coronavirus houdt velen dagelijks bezig. Zeker nu het virus een pandemie is en ook in Nederland de maatregelen aangescherpt zijn.

Onze dienstverlening is tijdelijk gewijzigd

Arbody gaat de dienstverlening aangepast voortzetten. Bedrijfsbezoeken of -overleggen worden volgens protocol bij onze klanten gevolgd. Dat geldt ook voor trainingen en werkplekonderzoeken
Medewerkers met gezondheidsklachten (conform richtlijnen van het RIVM) zich dienen af te melden voor de werkplekonderzoeken. Zij kunnen zich opnieuw melden na 100% hersteld voor een nieuwe afspraak.

Hygiëne maatregelen

Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen kun je als organisatie een aantal belangrijke maatregelen nemen. Zorg ervoor dat je medewerkers van deze belangrijkste hygiëne maatregelen op de hoogte zijn:
• Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt (met uitzondering van professionals in de zorg)
• Geen handen schudden.
• Was je handen regelmatig met zeep en water of gebruik desinfecterende handgel op basis van alcohol.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes eenmalig en gooi deze altijd weg in een afgesloten prullenbak.

Belangrijke tips

Het is belangrijk om ook op de volgende zaken te letten:
Vermijd het aanraken van je ogen, neus en mond met je handen. Je handen komen in contact met verschillende oppervlakten en kunnen zodoende gemakkelijk virussen oppikken.
Let op dat mensen in je omgeving zich ook houden aan de simpele hygiëne maatregelen. Zo bescherm je elkaar tegen besmetting. Spreek elkaar hier ook op aan.
Zorg ervoor dat je minimaal 1,5 meter afstand houdt van elkaar
Ben je in een van de door het RIVM aangewezen risicogebieden geweest en heb je alleen verkoudheidsklachten, blijf dan thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt. Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijg je koorts (meer dan 38 graden celsius) en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts.
Heb je als organisatie behoefte aan specifiek advies, dan is de eigen bedrijfsarts daarvoor het eerste aanspreekpunt.
Actuele informatie vind je altijd bij het RIVM

Arbody | Trainingen in houding en beweging | Burensedijk 31 4197 RG  Buurmalsen  | 0345-508868 | info@arbody.nl